www.pavl.dp.gov.ua
ГОЛОВНА СТОРІНКА МАПА САЙТУ ДОПОМОГА П'ятниця, 29 березня 2024 року
Що нового на сайті ?

Архів публікацій
Павлоградський район >> Проекти рішень районної ради
Про районний бюджет на 2023 рік
Версія для друку Написати листа
П Р О Є К Т Р І Ш Е Н Н Я

Про районний бюджет на 2023 рік
(04311200000)
(код бюджету)

Відповідно до Конституції України, керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України „Про місцеве самоврядування в Україні“, розглянувши подання фінансового управління райдержадміністрації від 18 листопада 2022 року № 84, враховуючи висновки та рекомендації постійної комісії районної ради з питань планування бюджету і фінансів, цінової і податкової політики, районна рада вирішила:

1. Визначити на 2023 рік:
доходи районного бюджету у сумі 1 385 000 гривень, в тому числі доходи загального фонду районного бюджету - 1 385 000 гривень;
видатки районного бюджету у сумі 1 385 000 гривень, в тому числі видатки загального фонду районного бюджету–1 385 000 гривень;
оборотний залишок бюджетних коштів районного бюджету у розмірі 100 гривень, що становить 0,01 відсотка видатків загального фонду районного бюджету, визначених цим пунктом;
резервний фонд районного бюджету у сумі 100 гривень, що становить 0,01 відсотка видатків загального фонду районного бюджету, визначених цим пунктом.
2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів районного бюджету на 2023 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами згідно з додатком 2 до цього рішення.
3. Затвердити на 2023 рік міжбюджетні трансферти згідно з додатком 3 до цього рішення.
Керуючись статтею 108 Бюджетного кодексу України, делегувати райдержадміністрації повноваження приймати рішення щодо розподілу трансфертів з державного бюджету період між сесіями районної ради з подальшим внесенням змін до рішення про районний бюджет.
4. Установити, що у загальному фонді районного бюджету на 2023 рік належать доходи, визначені статтею 641 Бюджетного кодексу України та трансферти визначені статтею 101 Бюджетного кодексу України.
5. Визначити на 2023 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками районного бюджету видатки загального фонду на:
оплату праці працівників бюджетних установ;
нарахування на заробітну плату;
оплата комунальних послуг та енергоносіїв;
поточні трансферти місцевим бюджетам.
6. На виконання вимог наказу Міністерства фінансів України від 26 серпня 2014 року № 836 „Про деякі питання запровадження програмно-цільового методу складання та виконання місцевих бюджетів“ (зі змінами) головним розпорядникам коштів районного бюджету забезпечити:
1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цього рішення;
2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених їм бюджетних повноважень та оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;
3) доступність інформації про бюджет відповідно до законодавства, а саме:
здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2023 року;
оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;
4) забезпечення в повному обсязі проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, інші енергоносії, комунальні послуги та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом відповідних послуг у межах бюджетних асигнувань, затверджених у кошторисі.
7. Надати право голові районної ради у процесі виконання районного бюджету за поданням райдержадміністрації протягом бюджетного року здійснювати своїми розпорядженнями, з подальшим затвердженням їх на сесіях районної ради, перерозподіл видатків за кодами типової програмної класифікації видатків та кредитування і обсягами міжбюджетних трансфертів у межах загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів за загальним та спеціальним фондами районного бюджету з внесенням відповідних змін до додатків рішення районної ради та переліку об’єктів, фінансування яких буде проводитися за рахунок коштів бюджету розвитку.
З метою забезпечення використання коштів субвенцій та дотацій з державного та інших бюджетів надати право голові районної ради за поданням райдержадміністрації протягом бюджетного року своїми розпорядженнями з подальшим затвердженням їх на сесіях районної ради:
збільшувати (зменшувати) дохідну та видаткову частини районного бюджету на суми обсягів міжбюджетних трансфертів після прийняття відповідних рішень та нормативно-правових актів, визначати головного розпорядника за субвенціями та дотаціями і розподіляти їх обсяги за кодами типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів та між місцевими бюджетами;
перерозподіляти річні обсяги трансфертів між місцевими бюджетами та головними розпорядниками коштів районного бюджету.
8. Керуючись статтею 23 Бюджетного кодексу України доручити районній державній адміністрації в особі фінансового відділу райдержадміністрації вносити зміни до цього рішення, погоджені з постійною комісією районної ради з питань планування бюджету і фінансів, цінової і податкової політики до річного та помісячного бюджетних розписів районного бюджету в порядку, визначеному чинним законодавством:
якщо після прийняття рішення про районний бюджет відповідальність за виконання функцій або надання послуг, на які затверджено бюджетне призначення, у тому числі за видатками бюджету розвитку, передається відповідно до законодавства від одного головного розпорядника бюджетних коштів іншому головному розпоряднику бюджетних коштів;
за джерелами доходів і напрямами видатків головних розпорядників коштів районного бюджету за кодами типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів відповідно до наказів Міністерства фінансів України від 14 січня 2011 року № 11 „Про бюджетну класифікацію“ (зі змінами) та від 20 вересня 2017 року № 793 „Про затвердження складових програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів (зі змінами).
Забезпечити подальше затвердження цих змін на сесіях районної ради.
9. Установити, що це рішення набирає чинності з 01 січня 2023 року.
10. Це рішення підлягає опублікуванню в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини четвертої статті 28 Бюджетного кодексу України.
11. Додатки 1 - 3 до цього рішення є його невід’ємною частиною.
12. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань планування бюджету і фінансів, цінової і податкової політики.

додаток_1__2023_.rarдодаток_1__2023_.rarдодаток_2__2023.rarдодаток_2__2023.rarдодаток_3__2023.rarдодаток_3__2023.rarПОЯСНЕННЯ_2023.rarПОЯСНЕННЯ_2023.rar


Голова районної ради Д.ПАВЛОВ

Версія для друку Написати листа

Про цей сайт | Запитання | Адміністратор